Πέτρινα σπίτια

Είναι κοινή παραδοχή από το μεγαλύτερο πληθυσμό της υδρογείου, ότι τα κτίρια που είναι φτιαγμένα από πέτρα αποτελούν διαχρονικές κατασκευές.

Η πέτρα ως υλικό κατασκευής συμβολίζει την ασφάλεια, την σταθερότητα και για πάρα πολλούς ανθρώπους (και όχι μόνο στην χώρα μας) παραμένει κυρίαρχη επιλογή κατοικίας όταν το επιτρέψουν τουλάχιστον οι όποιες οικονομικές η άλλες συνθήκες.

Όπως όλα τα φυσικά υλικά, έτσι και η πέτρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο χτίσιμο ενός πέτρινου σπιτιού ως ακατέργαστη, η και κατεργασμένη – πελεκητή κ. λ. π. η επιλογή εξαρτάται ανάλογα με την αρχιτεκτονική του περιβάλλοντος τοπίου. Ίσως το μόνο υλικό που δένει τόσο αρμονικά με τον σοβά, το ξύλο, το μέταλλο, το γυαλί κ.α.

Η αρχιτεκτονική των κατασκευών από πέτρα, βάση και της περιοχής μπορεί να είναι παραδοσιακή, η και μοντέρνα, άλλωστε η δυνατότητα της πέτρας ως δομικό υλικό στην αρχιτεκτονική μπορεί να μας δώσει πολλών ειδών οικιστικές μορφές.

Έτσι λοιπόν τα πέτρινα σπίτια θεωρούνται οι ναυαρχίδες των κατασκευών αφού η πέτρινη κατασκευή είναι φουλ μονωμένη κατασκευή (φυσική μόνωση) και ξεχνάς την συντήρηση για πάντα